Uppmärksammade spel under 2016

Varje år kommer det ut flera olika spel på marknaden och många av dem blir uppmärksammade över hela världen. 2016 var inget undantag och det var flera spel som blev riktigt omskrivna, både positivt och negativt.

Overwatch

Blizzard Entertainment som har gjort spel så som World of Warcraft, Warcraft 1-3, StarCraft, Heroes of the Storm och Diablo kom med ett helt nytt koncept under 2016. Även om flera av deras andra spel kom med nya expansioner så var det deras Overwatch som tog världen med häpnad.

Overwatch är ett FPS-spel, det vill säga ett ”first person shooter”. Det liknar många andra spel fast det har stora skillnader. Overwatch är Blizzards första spel som inte endast släpps till PC utan fungerar även på MAC, och finns till Xbox och Playstation.

Spelare spelas upp i team och så ska man kontrollera en karta och ta död på spelare från det andra laget. Detta är ett klassiskt FPS-spel och Blizzard lyckades väldigt bra med sin lansering och det som gjorde spelet så starkt är att samtliga karaktärer man kan spela är olika, med olika bakgrunder och olika förmågor som man kan använda för att se till att ens team vinner.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

No comments yet.

Leave a Reply